mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

A Ringier Hungary története

2023: Átadtuk az első Ringier Közös Nevező díjat

Az egyre erőteljesebben széthúzó társadalmi csoportok közelítéséért dolgozó, a különbözőségek helyett a hasonlóságokat kereső hazai szervezetek és segítő közösségek elismeréseként hozta létre a Ringier Közös Nevező díjat a három évtizedes magyarországi működését idén ünneplő Ringier Hungary médiavállalat. 

2023: Mérni és csökkenteni kezdjük digitális médiaportfóliónk karbonkibocsátását

Mérni és csökkenteni kezdjük digitális médiaportfóliónk karbonkibocsátását, elsőként a hazai kiadóvállalatok közül. A folyamat a legnagyobb napi látogatószámú hazai híroldal, a blikk.hu karbonhatékonyságának mérésével indul 2023 nyarán, együttműködésben a Carbon.Crane csapatával.

2023: Mérni és fejleszteni kezdjük a nők láthatóságát a médiamegjelenésekben

Portfóliónkkal csatlakozunk a nemzetközi EqualVoice kezdeményezéshez, melynek célja, hogy növelje a nők láthatóságát, szakértői jelenlétét a médiatermékekben. A mozgalom célkitűzése, hogy csökkentse azt a minőségi és mennyiségi aszimmetriát, amely globális szinten megfigyelhető a férfiak és nők szakértői megszólalása terén a médiában.

2023: Tájékoztatunk. Szórakoztatunk. Közösségeket építünk. 30 éve.

Idén ünnepeljük médiavállalatunk, a Ringier magyarországi jelenlétének 30. jubileumát.

2022: Házon belül látjuk el digitális portfóliónk hirdetésértékesítési tevékenységét

A 2021-es év végével lezártuk sales house-együttműködésünket és 2023 januárjától a teljes online, print és BTL termékportfóliónk hirdetésértékesítési tevékenységét házon belül látjuk el. A jövőben saját sales csapatunk menedzseli a blikk.hu, a sportal.hu, a kiskegyed.hu, a glamour.hu, az egészségkalauz.hu, valamint a noizz.hu reklámfelületeinek hirdetésértékesítési feladatait.

2022: Sportal.hu néven digitális sportmédia platformot indítunk

2022 októberében sportal.hu néven új digitális sportplatformot indítottunk Magyarországon, szoros együttműködésben a Ringier Sports Media Grouppal. A sportal.hu a nap 24 órájában video-alapú hírekkel, kommentárokkal, elemzésekkel, interjúkkal, statisztikákkal és élő eredményeket látja el a magyar sportrajongókat.

2022: Elindul a kiskegyed.hu

2022 áprilisában elindult a több mint 3 évtizedes brand, a Kiskegyed online felülete, a kiskegyed.hu, amely a hölgyek mindennapjaihoz kínál hasznos, praktikus olvasnivalót. A magazin-jellegű tartalomkínálatot ismert szerzőktől származó véleménycikkek és blog típusú rovatok egészítik ki. 2023 elejére a kiskegyed.hu nemcsak napi, de havi egyedi látogatószámban is megelőzte közvetlen konkurensét, ezzel biztosítva harmadik helyét a női online szegmens élmezőnyében.

2022: Kizárólagos tulajdonosunkká válik a svájci Ringier Csoport

A Ringier Axel Springer Media AG vegyesvállalat két anyacége, a svájci Ringier AG és a német Axel Springer SE 2021 nyarán bejelentett megállapodásának megfelelően 2022 év elejére a svájci Ringier AG felvásárolta az Axel Springer közép-kelet-európai érdekeltségeinek részvényeit. Így 2022 februárjára magyarországi médiakínálatunk kizárólagos tulajdonosa a svájci Ringier Csoport lett. Bár új névvel, Ringier Hungary Kft.-ként, de változatlan portfólióval folytatjuk. A profession.hu 100%-os tulajdonosaként a Ringier Csoport továbbra is jelen van a magyarországi állásportálok piacán.

2021: Trendi külsőt kap a glamour.hu

Nemzetközi trendekhez illő dizájnnal és modern felhasználói megoldásokkal újult meg a glamour.hu, amely havonta átlagosan 1,5 millió egyedi látogatót vonz, ezzel 2022 júliusa óta őrzi piacvezető pozícióját havi elérésben az online glossy szegmensben. 2023 januárja óta 130 ezret meghaladó egyedi látogatójával napi elérésben is átvette a vezetést.

2021: Megújul a blikk.hu

A változó fogyasztói szokásoknak megfelelően gyorsabb, átláthatóbb és felépítésében is korszerű megjelenést kapott a blikk.hu. 3,8 milliós havi eléréssel és naponta átlagosan 962 ezer egyedi látogatóval piacvezető helyen zárta 2023 januárját a blikk.hu, amely 2022-ben – megelőzve a legnagyobb hazai híroldalakat – 134 napon ért el 1 millió feletti látogatószámot.

2021: A GLAMOUR Univerzummal nyitunk a paywall alapú digitális tartalmak felé

Generációt váltott a GLAMOUR 2017-ben bevezetett applikációja. A mobilalkalmazás eddig csak a GLAMOUR-napok alatt szolgált a print magazin és a kuponfüzet (egyre erőteljesebb) alternatívájaként, mostantól azonban teljes értékű, önálló digitális csatornaként működik tovább. A GLAMOUR Univerzum app személyre szabott előfizetési csomagokat kínál exkluzív glossy tartalommal és kedvezményes vásárlási lehetőségekkel – már egész évben. Az alkalmazás mára közel 130 ezer mobil eszközön érhető el, aktív előfizetőinek száma meghaladja a 26 ezret.

2018: Bookazine termékcsaládot indítunk

Bookazine Bestseller és Bookazine Plusz márkanévvel 2018 óta jelennek meg történelmi és ismeretterjesztő tematikájú bookazine köteteink.

2017: A noizz.hu és az egészségkalauz.hu online portálokkal bővül digitális portfóliónk

2017-ben csatlakozott termékkínálatunkhoz az egészségkalauz.hu, valamint a C generációs fiatalokat megszólító noizz.hu. Míg az egészségkalauz.hu 1,7 milliós egyedi felhasználószámával az egészségügyi portálok szegmensében a második, a noizz.hu 1,6 milliós látogatottságával szegmenselsőként teljesít.

2015: A piacvezető hazai állásportál, a profession.hu akvizíciója

A RAS Magyarország anyavállalata, a Ringier Axel Springer Media AG 2015-ben felvásárolta a profession.hu állásportált. Több mint 70 százalékos piaci részesedésével a profession.hu Magyarország vezető online álláshirdetési oldala. A cég nagy hangsúlyt fektet a folyamatos technológiai fejlesztésre, és büszke arra, hogy kiemelkedően erős munkáltatói márkaként van jelen a munkaerőpiacon. Big Data elemzéseivel, rendszeres közvélemény-kutatásaival és szakmai eseményeivel a profession.hu a magyar munkaerőpiac egyik legmeghatározóbb szakértőjévé vált.

2014: Létrejön a Ringier Axel Springer Magyarország

A svájci hátterű Ringier Kiadó és a német Axel Springer Budapest fúziójával 2014-ben megalakult a Ringier Axel Springer Magyarország vegyesvállalat. A RAS Magyarország média portfóliója többek között olyan közönségkedvenc termékekkel bővült, mint a máig piacvezető digitális és print glossy brand, a GLAMOUR; a több mint 3 évtizedes múltra visszatekintő női hetilap, a Kiskegyed; a tudományos-ismeretterjesztő magazin, a GEO; az Auto Bild Magyarország, a Tvr-hét műsorújság és az Ügyes rejtvénylapcsalád.

2006: Elindul a blikk.hu, felépül a kiadó saját nyomdája

2003: Női és ifjúsági magazin portfólióval bővül médiakínálatunk

A Ringier Kiadó Kft. felvásárolta a Tina és a Bravo márkákat is magában foglaló magazin portfóliót a Bauer Verlag-tól.

1999-2002: A legerősebb országos napilap-portfólióval rendelkezünk

Médiakínálatunkhoz olyan meghatározó országos napilapok tartoztak, mint a Nemzeti Sport, a Magyar Hírlap, a Mai Nap, valamint a Népszabadság.

1994: Elindul a Blikk napilap

1994. március 1-jén elindult a Blikk, amely 2001 óta Magyarország legnagyobb példányban értékesített napilapja. 2022-ben az országos terjesztésű napilapok piacán a Blikk 46%-os részesedéssel bír, ezzel az eredményével, valamint 490 ezres olvasótáborával továbbra is piacvezető a hazai napilapok között. Online kiadása, a blikk.hu gyakran napi 1 millió egyedi látogatót meghaladó forgalmával hónapról hónapra a legnépszerűbb hazai híroldalak élmezőnyében teljesít.

1993: Létrejön a Ringier Kiadó Kft.

1993. április 24-én elildult a Kápé című üzleti hetilap, a Ringier Kiadó Kft. első terméke a magyar médiapiacon.