mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Ugrásszerűen megnőtt az igény a hiteles és közérthető egészségügyi tartalmak iránt

Az otthonápolás most a legnehezebb, ebben is segít az EgészségKalauz.hu

A koronavírus miatt ugrásszerűen megnőtt a hiteles egészségügyi tartalmak iránti igény. Az egészségügyi intézményi kapacitások visszaszorítása miatt legutóbb a házi betegápolás került előtérbe. Az EgészségKalauz.hu most a legégetőbb kihívásban is segít: szakértő szerzőktől származó anyagaival az otthonápolásban igyekszik minél hatékonyabb támogatást nyújtani azoknak, akik hozzátartozóként, saját otthonukban látják el a betegápolás embert próbáló feladatát.

Minden korábbinál nagyobb olvasói igény mutatkozik a megbízható forrásból származó egészségügyi tartalmak iránt, ezt az EgészségKalauz.hu kiugró látogatottsági adatai is igazolják: az ismert egészségügyi portál oldalletöltéseinek száma a járványhelyzet fokozódásával 63 százalékkal bővült, 1,3 milliós forgalmat generálva az oldalon, Facebook-tartalmainak átlagos napi elérése pedig 37 százalékkal nőtt az idei első negyedévben, az előző év azonos időszakához képest.

A legnehezebb feladat: tízezreket ápolnak most otthon

A legaktuálisabb olvasói igényeket követve, a szerkesztőség most az otthonápolásra fókuszál, hogy minél hasznosabb segítséget nyújtson mindazoknak, akik szakmai támogatás és gyakorlati tapasztalat nélkül, otthonaikban gondozzák az egészségügyi intézményekből átmenetileg kiszorult hozzátartozóikat. A betegápolás legalapvetőbb lépéseit éppúgy bemutatják, mint az olyan embert próbáló feladatok elvégzésének helyes módját, amilyen a mosdatás, a gondozott családtag lelki és mentális egyensúlyának fenntartása, vagy a megfelelő étkezés biztosítása a betegnek.

Az olvasók éhezik a jó híreket

Ugyanakkor az EgészségKalauz.hu tapasztalatai szerint az olvasók legalább annyira keresik a pozitív, bíztató híreket, mint a szakmai segítséget. Ezért a portál #együttmegoldjuk címkével látta el és emelte ki azokat az olvasnivalókat, amelyek nap mint nap erőt adhatnak a folytatáshoz és akár az önkéntes munkához is meghozhatják a segíteni vágyók kedvét.

7