mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Sztereotípiák helyett tények a Blikk.hu olvasóiról

A 2022 májusi DKT elérési adatokat elemeztük

2022. június 14.

A Blikk.hu már hetedik hónapja őrzi vezető szerepét a hazai online média rangsorában az egyedi felhasználók napi átlagos száma tekintetében (average daily RU), amely hónapról hónapra egymillió napi olvasószám körül mozog. Ez az erősödés, illetve az ezzel párhuzamosan zajló tartalmi fejlődés a Blikk.hu közönségének összetételében is lenyomatot hagy, változásokat generál.

(Talán meglepő) tények a Blikk.hu olvasóiról

Tény 1:

A hazai híroldalak között a Blikk.hu a nagyvárosi (budapesti és megyeszékhelyeken élő) közönség körében is piacvezető közel 360 ezer napi olvasóval.

Tény 2:

A 2022 májusi adatok alapján a Blikk.hu napi 276 ezres olvasótáborral rendelkezik az ESOMAR AB státuszú fogyasztók körében. Ezzel az eredményével első helyen végzett a hazai hírsite-ok között.

Tény 3:

A Blikk.hu olvasótáborának 62%-a (609 ezer fő) főbevásárlónak számít. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Blikk.hu-n több, mint 100 ezerrel több főbevásárlót ér el a hirdető, mint a második helyen szereplő versenytárs oldalán.

Tény 4:

A fő kereskedelmi célcsoportot jelentő 18-49 éves korosztály körében már a Blikk.hu a leglátogatottabb hírforrás, naponta 461 ezer olvasó érkezik a korcsoportból.

Tény 5:

Az egyetemet végzett olvasók körében a Blikk.hu jelenleg a harmadik leglátogatottabb hírforrás. Naponta közel 263 ezer olvasó érkezik közülük a Blikk.hu-ra, ami havi összesítésben meghaladja a 910 ezer főt. Így egy hónap alatt a célcsoport több, mint 50%-a elérhető Blikk.hu közvetítésével.

7