mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Óriás magazin installációval köszönti a százötven éves fővárost a Ringier Hungary

(Nem csak) budapesti sztorik az elmúlt harminc évből

2023. június 14.

Nyomtatott és online kiadványainak archív cikkein keresztül eleveníti fel Budapest történetének elmúlt három évtizedét a Ringier Hungary embermagasságú magazin installációja, amellyel az idén harmincéves kiadó a Budapest Könyvfőváros 2023 kulturális programsorozathoz csatlakozott. A főváros múltjának emlékezetes momentumai, emblematikus helyszínei és városlakói köszönnek vissza többek között a GEO magazin, a Kiskegyed, a Blikk.hu, a GLAMOUR magazin és további Ringier-kiadványok óriás magazinjának oldalain, melyeket a napokban a 94. Ünnepi Könyvhét látogatói is böngészhettek.

Az olvasóvá nevelés, az olvasás szokásának megóvása és fejlesztése a célja a Budapest Könyvfőváros programsorozatnak, amelyhez a magyarországi működésének harmincadik évfordulóját idén ünneplő Ringier Hungary kiadó is csatlakozott egy sokszorosára felnagyított magazint ábrázoló kültéri installációval, rajta sok-sok újraolvasásra váró budapesti történettel. A jól ismert Ringier-kiadványok, mint többek között a Kiskegyed, a Blikk, a GLAMOUR, vagy a GEO magazin, a kilencvenes évek óta adnak helyet olyan budapesti történeteknek, helyszíneknek és figuráknak, akikre és amikre érdemes visszaemlékezni. A kültéri magazinra így kerültek fel sok más mellett a 2013-ban bezárt Vidámpark emlékei, a Filatorigát változatos graffitijei, a belváros titkos kertjeinek történetei, vagy a főváros látványos díszletei között készített divatfotók is.

„Bár nem könyvkiadással, hanem digitális és nyomtatott médiával foglalkozunk, sok közös van bennünk és a könyvek világában. A kikapcsolódás, a szórakozás, a tájékozódás, összességében az olvasás élményét kínáljuk, így részünk és feladatunk van az olvasó ember – azaz a gondolkodó, tájékozott ember – támogatásában. Az elmúlt három évtizedben annyi színes, emlékezetes sztorit írtak meg az újságíróink! Miért is ne élnénk át ezeket újra, közösen az olvasóinkkal?” – mondta Varga Eszter, a médiacég vállalati kommunikációs vezetője.

A Ringier-kiadványok Budapesthez kötődő történeteit archív cikkekkel és fotókkal megelevenítő magazin szobor elsőként a Könyvsziget program látogatói előtt mutatkozott be a margitszigeti Kristály Színtéren, a napokban a 94. Ünnepi Könyvhéten is jelen volt, ősszel pedig a 28. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválra is ellátogat majd.

7