mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Még több videós tartalmat tervez, ehhez saját stúdiót épített a Ringier Hungary

A sportal.hu és a blikk.hu mellett új videós formátumok készülnek a glamour.hu, a kiskegyed.hu, a noizz.hu és az egészségkalauz.hu felületeire is

2022. december 5.

Dinamikusan bővíti videós tartalomkínálatát a Ringier Hungary, ehhez pedig egy saját, a televíziós stúdiók technikai tudásával konkuráló technikai teret épített székházában a médiavállalat. A november közepi indulás óta napi két-három felvétel készül elsősorban a kiadó új sport híroldala, a sportal.hu, valamint a blikk.hu számára.

Korszerű felszereltségű, minimális technikai stábbal működtethető videó- és podcast stúdióba invesztált a Ringier Hungary, hogy dinamikusan bővülő videós tartalomgyártását házon belül oldja meg. A televíziós műsorok stúdióihoz hasonló technikai tér a médiavállalat XII. kerületi székházában kapott helyet, a kiadó csapata pedig egy háromfős, tévés tapasztalattal rendelkező szakembergárdával bővült. A technikai stábot a videós újságírói és televíziós műsorvezetői múltú Marczali László vezeti kreatív producerként.

„Videós és podcast tartalmak, néhány szereplős online rendezvények felvételére, élő bejelentkezésekre, vagy akár promóciós célú szpotok rögzítésére is alkalmas stúdiót építettünk. Mini stábbal működtethető, ún. „egyrendezős” felállásban dolgozunk a vezérlő helyiségből irányítható négy robotkamerával, 6 x 1,5 méteres LED háttérrel, súgógéppel és tökéletes hangminőséggel. Itt nem csupán a megszokott 16:9-es arányú horizontális felvételeket, de a közösségi csatornákra, többek között TikTokra is alkalmas álló formátumú videókat is fel tudunk venni. A berendezésünk nagy előnye, hogy a dizájn könnyen átalakítható és márkaarculathoz igazítható. Így rugalmasan dolgozhatunk bármelyik digitális kiadványunk számára, sőt, a szabad kapacitások erejéig akár bérbe is adhatjuk a stúdiót, technikai stábbal együtt” 

– mondja a lehetőségekről Marczali László.

fejlesztésnek elsősorban a Ringier Hungary új digitális sportmédia-platformja, a sportal.hu tartalomstratégiája adta a lendületet, hiszen az október elején indított sport híroldal számos videóinterjút, stúdióbeszélgetést és szakértői elemzést készít és publikál. A videós tartalmak meghatározó szerepet játszanak a blikk.hu tartalomkínálatában is, ezért a novemberi közepi stúdiónyitás óta már napi 2-3, heti 10-15 anyag készül a Ringier Stúdióban. A fejlesztés új videós formátumok indítását teszi lehetővé a médiavállalat többi online kiadványa, a glamour.hu, a kiskegyed.hu, az egészségkalauz.hu és a noizz.hu számára is.

7