mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Első bookazine-ját dobta piacra a Ringier Axel Springer Magyarország, s ezzel a lépéssel új terméket vezet be Bookazine Bestseller néven.

Bookazine I. világháború

Ma kerül a magazin- és könyvárusok polcaira a történelmi tematikájú bookazine sorozata első tagja, amely az I. világháború
történelmi hátterét, eseményeit és hatásait dolgozza fel színes ismeretterjesztő kötet formájában.

A Ringier Axel Springer Magyarország első bookazine-ja az I. világháború lezárásának centenáriumi évében, a harcok tényleges lezárását jelentő fegyverszünet aláírásának dátumához igazítva került a lap- és könyvárusok polcaira.

A kötet ötvözi az ismeretterjesztő könyvek és a magazinok témafeldolgozásának előnyeit: bőséges vizuális tartalommal,
ugyanakkor részletes és átfogó ismeretanyagot nyújtva tárgyalja a nagy horderejű konfliktust.

„Első bookazine-unkat húszezer példányban adjuk ki és országos terjesztésben értékesítjük a lap- és könyvterjesztő
hálózatokban. A Bookazine Bestseller sorozat jövőre újabb történelmi témában jelenik majd meg, hosszú távon pedig
időszakos kiadványként tervezzük publikálni” – mondta Tóth-Császár Gergely kiadóigazgató.

Az első világháború története címmel megjelent kiadvány a téma iránt érdeklődő, de laikus felnőtt olvasóközönséget szólítja meg. A felnőtt publikum ezúttal valóban hangsúlyos: a korabeli fotókkal gazdagon illusztrált kiadvány megrázó pillanatokat örökít meg, kendőzetlenül mutatva a háború valódi arcát. Hazai szempontból nézve a kötet tartalmi oldalról is újat nyújt azáltal, hogy a Brit Birodalom szemszögéből dolgozza fel az eseményeket és a nagyhatalmak szerepére koncentrál.

„Kiadványunk hasznos kiegészítője az I. világháború magyar ismeretterjesztő irodalmának, ráadásul olyan kevésbé megszokott, de releváns kitekintéseket is tartalmaz, amelyekhez más forrásból csak nehezen lehetne hozzáférni. Ilyen többek között az az összeállítás, amely megvilágítja, hogy a Nagy Háború hány szálon és módon generálta a nők társadalmi szerepének változásait, kihatással napjaink szociális berendezkedésére is. Ez a fejezet már önmagában is egy értékes gender tudástárral egészíti ki a hazai ismeretterjesztést” – mutatja be a kötetet Koszó-Stammberger Kinga, a GEO magazin főszerkesztője, aki a történelem kiváló ismerőjeként a Bookazine Bestseller tartalomszerkesztésért is felel.

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és szöveg
A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
7