mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Elköszön a nap lányától a Blikk

A piacvezető napilap továbbra is megőrzi közéleti- és szórakoztató hírlap jellegét, és ezeket a kereteket megtartva folyamatosan fejleszti tartalomkínálatát

Több évtizedes hagyománnyal szakít a Blikk: a vezető országos napilap szerkesztősége úgy döntött, megszünteti A Nap lánya című képes rovatát. A hiányos öltözetű hölgyek egyre kevésbé illenek a napilap tartalomkínálatába, a képanyagok jellege pedig ahhoz a felfogáshoz sem illeszkedik, ahogyan a szerkesztőség tagjai a női nemre gondolnak. A rovat helyét még több közéleti, szórakoztató és segítő célú anyag tölti ki a jövőben.

A napilap 1994-es indulása óta szerepeltek a fedetlen keblű hölgyek a Blikk oldalain, az idő múlásával azonban egyre kisebb felületet kaptak a lapban. A képsorozat utolsó szereplője a mai, október 30. szombati lapszámban látható, hiszen a Blikk szakít a hosszú múltra visszatekintő hagyománnyal és novembertől megszűnteti A Nap lánya című képes rovatot.

„Folyamatosan dolgozunk a Blikk tartalomkínálatának fejlesztésén és úgy vélem, A Nap lánya rovat nem illeszkedik sem a szerkesztőségi csapat felfogásához, sem ahhoz a tartalmi összetételhez, amit a Blikkel el szeretnénk érni. Számunkra első az olvasó, ők pedig hosszú éveken át ragaszkodtak ehhez a rovathoz. Azonban a frissen lezárult olvasói szavazásunk ezúttal már más irányba billent és megerősített bennünket a döntésünkben: a hiányos öltözékű hölgyek távoznak a Blikk oldalairól” – mondta Kolossváry Balázs főszerkesztő.

A piacvezető napilap továbbra is megőrzi közéleti- és szórakoztató hírlap jellegét, és ezeket a kereteket megtartva folyamatosan fejleszti és frissíti tartalomkínálatát. Idei újdonság a lap palettáján a Blikk Ügyek cikksorozat, amely azzal a küldetéssel indult, hogy a tömegeket érintő visszásságokat feltárja és a hazai döntéshozók elé tárja – legyen szó akár építőipari visszaélésekről vagy állatvédelmi kérdésekről. A „Számíthat ránk” című beszámolók révén nehéz élethelyzetbe került olvasóknak segít a szerkesztőség. Számos cikk mellé kerül „Tudtad-e?” típusú rövid, kiegészítő tudásanyag, és a fenntartható fejlődés témakörei is visszaköszönnek a lapban közérthető, praktikus tanácsok vagy akár programajánlók formájában.

Az olvasók véleménye pedig természetesen továbbra is számít: a blikk.hu híroldalon naponta indul olvasói szavazás a napi aktualitások mentén.

7