mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Bookazine a koronáról. De egy másikról.

Létezik egy korona, melynek hatása a közbeszédre legalább akkora, mint rossz hírű, világjáró névrokonáé.

Ez a korona azonban ősi és méltóságteljes, története pedig máig gazdag a fordulatokban. A brit királyi család 20. századi életéről szól a Korona igazi története című új bookazine kötetünk, középpontban a leghosszabb ideje regnáló brit uralkodó, II. Erzsébet eddig ismeretlen oldalával.

Új taggal bővül bookazine sorozatunk: A Korona igazi története címmel megjelenő kötet online előrendelési lehetőségét II. Erzsébet 94. születésnapjára időzítettük. A királynő és a Windsor-ház botrányokkal tűzdelt életét feldolgozó ismeretterjesztő kiadvány május közepén kerül a magazinárusok polcaira.

A múlt tükröt mutat a jelennek

A brit korona 20. századi történetét bemutató Bookazine Bestseller kötet áprilisi bemutatkozása különös történelmi párhuzamot von a múlt század és a jelen kor közé. 68 éves uralkodásának ötödik televíziós beszédében II. Erzsébet ahhoz az ellenálláshoz hasonlította a koronavírus-járvány elleni védekezést, mint amilyet a brit nép tanúsított a II. világháború idején is. A királynő páratlan életútját bemutató kiadvány megjelenése azonban a Buckingham-palotában jelenleg is zajló belső viszályok fényében válik igazán aktuálissá, amelyek hónapok óta izgalomban tartják a világsajtót.

A képekkel gazdagon illusztrált bookazine közérthetően, olvasmányos formában adja át az ismeretterjesztő tartalmat, a látványos infografikák mellett pedig olyan kulisszatitkokba avatja be az olvasókat, mint hogy milyen pletykák mérgezték II. Erzsébet és férje, Fülöp edinburgh-i herceg kapcsolatát, vagy a palota mely háborús hősével folytatott titkos szerelmi viszonyt Margit hercegnő.

A Ringier Axel Springer Magyarország 2018 novemberében dobta piacra Bookazine Bestseller sorozatának első tagját. Most, 2020 tavaszán Bookazine Plusz néven új taggal bővül a kiadó bookazine termékcsaládja, amelynek eddig megjelent nyolc kiadványa több mint 100.000 terjesztett példányszámmal büszkélkedhet.

7