mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

BMX, deszka, parkour – mindegy, csak a levegőben legyen!

Már zajlik az utcai sportok hazai videós versenye.

Már tart a nevezés a Noizz Street Contestre, az utcai sportok videós versenyére, amelyet a millenniumi generációnak szóló Noizz.hu online magazin indított. Bevállalós, igazi utcai arcokat keresnek, akik gördeszkán, BMX-en, vagy falakon ugrálva szeretnek adrenalinhoz jutni.

„A gördeszkázás az utcán született és szerintem oda is illik a legjobban” – mondja a profi deszkás Petrányi Lajos, alias Ostya. „Egyszer a Gresham-palota tetejére is felmásztunk” – emlékszik vissza Béres Norbi, az épületeken ugráló parkouros. Szepesi Tibivel, az Olimpiára készülő BMX-essel kiegészülve ők a Noizz Street Contest népszerűsítői. Az utcai sportok első online versenye ez, amelyet a millenniumi generációnak szóló online magazin, a Noizz.hu szervez.

„A felpörgött városi életérzést megtestesítő sportként tekintünk az old schoolnak ma sem mondható deszkázásra és BMX-ezésre, nem beszélve a parkourról, amit Magyarországon legtöbben még csak filmekből ismernek. Ők azok az arcok, akik háztetőkön és egészen képtelen helyeken ugrálnak. Teszik ezt rengeteg gyakorlás után, ésszel, hihetetlen koncentrációval, gyakran akrobata múlttal” – meséli a Noizz.hu főszerkesztője, Kovács Levente. „Azért szerveztük meg ezt a versenyt, hogy több figyelmet kapjanak nem csak ők, de az a sportolói filozófia is, amelyet mindannyian képviselnek: önmagadnál legyél jobb, ne a másikkal versenyezz! S ami talán még fontosabb, ezek a sportok adott esetben célt adhatnak a fiataloknak, és az utcai kallódás, csellengés alternatívájaként szolgálhatnak – teszi hozzá a főszerkesztő.

A verseny befutói kategóriánként egy-egy 100.000 forintos banki utalványt, valamint az adott sportághoz fejlesztett értékes cipőket nyerhetnek. A pályázati anyagként szolgáló rövid videókat október 18. hétfőig várja a szerkesztőség, amelyek egymást követően, már október 12. hétfőtől láthatók és like-olhatók a Noizz.hu Facebook-oldalán.

A magazin ezúton is kéri a versenyzőket: ne vállalják túl magukat, biztonságosan végrehajtható trükkökkel készüljenek!

Beharangozó videók:

Szepesi Tibi, BMX: https://www.youtube.com/watch?v=rkjuw91Zv80&feature=youtu.be
Béres Norbi, parkour: https://www.youtube.com/watch?v=UuatbCfP1us&feature=youtu.be
Ostya, gördeszka: https://www.youtube.com/watch?v=ogxu4Tx0yiI&feature=youtu.be

7