mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Autós trendjelentés az Auto Bild Magyarországtól

Az elmúlt hétvégén harmadik alkalommal rendezték meg a Millenárison a népszerű Budapest Auto Show-t, amelyen autós magazinunk is képviseltette magát.

A többezer látogatót vonzó eseményen számos olyan szakmai hír, tapasztalat és elemzés is teret kapott, amelyet az Auto Bild olvasói hónapról hónapra nyomon követhetnek a magazinból. Október 25-én, a szakma képviselőinek szóló nulladik napon a főszerkesztő az autóspiac trendjeiről és a legérdekesebb hazai sajátosságokról tartott előadást. Másnap, a nagyközönségnek szóló szombati napon pedig szakértői pódiumbeszélgetéseken is láttatta magát az Auto Bild. Autóversenyzők, vezetéstechnikai szakértők és márkanagykövet celebek mellett a főszerkesztő is megosztotta tapasztalatait az iparág top témáiról: használtautó-piacról, a villanyautózás terjedéséről, gumiabroncs tesztek eredményeiről, illetve az autózás jövőjéről.

Tudta?

  • A hazai új autó eladások toplistáját a Suzuki vezeti.
  • Az elmúlt néhány év statisztikái szerint a magyarok odavannak a hobbiterepjárókért, ez az ún. SUV-szegmens. Az eladás élén a Suzuki Vitara áll, utána a Dacia Duster és a Ford Kuga következik.
  • A kisautók értékesítési rekordját az Opel Corsa tartja.
  • Több év után idén megtört a trend: a forint gyengülése miatt valamelyest csökkent a használtautók behozatala.
  • Nő a tisztán elektromos hajtású használt példányok iránti kereslet, a méregdrága Tesla Model S-ből például az idei első nyolc hónapban már 77-et helyeztek forgalomba!

További sok hasonló autós érdekesség kiderül az Auto Bild Magyarország Facebook csatornáján: https://www.facebook.com/autobildmagyarorszag/

A magazin legfrissebb, novemberi száma október 30-án jelenik meg, a 100 000 kilométeres tartós teszteket tartalmazó Használt Autó című különszám pedig már kapható az újságárusoknál!

7