mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

Átadták az első Ringier Közös Nevező díjat

A Van helyed! Alapítvány kapta az elismerést a Ringier Hungary jubileumi ünnepségén

2023. október 17.

Az egyre erőteljesebben széthúzó társadalmi csoportok közelítéséért dolgozó, a különbözőségek helyett a hasonlóságokat kereső hazai szervezetek és segítő közösségek elismeréseként hozta létre a Ringier Közös Nevező díjat a három évtizedes magyarországi működését idén ünneplő Ringier Hungary médiavállalat. A díjat, amelyet hagyományteremtő szándékkal idén alapítottak, pénteken adták át először a kiadó jubileumi ünnepségén. A 2023-as év díjazottja a mélyszegénységben élő, többségében roma emberek társadalmi kitöréséért dolgozó Van helyed! Alapítvány lett.

Hazai működésének harmincéves jubileumát ünnepli idén a Ringier Hungary, a Blikk, a Glamour, a Kiskegyed, a Sportal.hu, az EgészségKalauz.hu, és további számos digitális és nyomtatott sajtótermék kiadója, a Glamour-napok kereskedelmi esemény szervezője. A svájci tulajdonú, a mai napig döntően családi tulajdonban lévő Ringier AG 1993-ban lépett a magyar piacra a KÁPÉ című üzleti hetilappal, amelyet nem sokkal később, ’94 elején követett a Blikk napilap első hazai számának megjelenése. Napilap-, illetve magazin-portfóliójával a Ringier az elmúlt három évtized során mindvégig meghatározó szereplő maradt a hazai médiapiacon, a folyamatos digitális fejlesztéseknek köszönhetően pedig ma már a vezető hazai digitális médiavállalatok egyike.

Múlt heti rendezvényén a kiadó szakmai partnerei körében ünnepelte harmincéves hazai működését, amelyen többek között sor került a hagyományteremtő szándékkal idén alapított Ringier Közös Nevező díj átadására is. Tervei szerint a Ringier évről évre olyan nonprofit szervezetnek ítéli oda az elismerést, amelyek a legkisebb közösségek, akár mikro összefogások szintjén igyekeznek hathatós segítséget nyújtani társadalmi problémákra, és azzal a céllal működnek, hogy az egyre inkább széthúzó társadalmi csoportokat valamilyen közös érték, közös nevező mentén közelebb hozzák egymáshoz, ugyanakkor kevésbé ismertek, mint a nagyobb kommunikációs lehetőségekkel és szélesebb szponzori körrel rendelkező karitatív szervezetek. A díjazottnak médiapartnerséget ajánl a kiadó, hogy kiadványain keresztül még láthatóbbá tegye a kiválasztott csoport munkáját és céljait a nagyközönség számára.

Az első Ringier Közös Nevező díjat a Van helyed! Alapítvány nyerte el, amely a társadalom peremén, mélyszegénységben élő, többségében roma emberek között munkálkodik. A Van Helyed alapítvány létrehozója, Bódis Kriszta pszichológus, író és dokumentumfilmes 2014-ben egy saját fejlesztésű oktatási rendszert dolgozott ki és működtet néhány állandó munkatársból és önkéntes szakemberekből álló csapatával. Oktatásfókuszú, de számos egyéb szociális szolgáltatást nyújtó programja jelenleg magántámogatásokból működik Ózdon és Budapesten.

A díjátadás alkalmával Bódis Kriszta elmondta:

„Megtiszteltetés és köszönöm a Van Helyed közössége nevében, hogy a Ringier Hungary idén nekünk szánta ezt a díjat. Egy bizonytalan, érdekcentrikus, és rövidtávra tervező világban ennek a díjnak a létrehozása azt üzeni, hogy egy vállalkozás, főképpen egy médiavállalkozás, mindig vállalás: értékek közvetítésének vállalása. Olyan értékeké, amelyeket a Van Helyed is képvisel, mint amilyen a teljesítmény alapú, hosszútávú, elkötelezett munkálkodás, vagy a javakhoz, a tudáshoz, az oktatáshoz való egyenlő hozzáférés.”

A Ringier Hungary képviseletében a díjat Kiss Eleonóra, a kiadó napilap üzletágának vezetője adta át.

„Régi tervünket valósítottuk meg a Ringier Közös Nevező díj létrehozásával, és a célunk az, hogy egy valódi partneri kapcsolat, egy tartalmas együttműködés jöjjön létre a kiadónk és a nyertes szervezet között. A díjra kétszeresen is igaz a közös nevező elnevezés, hiszen az adott év díjazottja a következő évben saját jelöltet állíthat majd, így bővítve a mi látókörünket és a jelöltek listáját is”

– mondta Kiss Eleonóra.

7