mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

A vámpírok történetével hangol Halloween-re a Bookazine Plusz

A sorozat hatodik tagja a vámpír hiedelmek gyökereit tárja fel

A gondolat, hogy élőhalott lények lakmároznak az élőkből, évszázadok óta izgatja a kultúrákat és a generációkat: a világ különböző tájai megosztották a saját, egyedi néphagyományuk meséit, a természet- és orvostudomány fejlődésével pedig számos elmélet alakult ki. A vámpírok jellemzői mindig is országról országra változtak, mint ahogy az is, hogyan jönnek létre, hogyan lehet őket azonosítani, és az egyszerű nép hogyan tudja magát megvédeni tőlük, sőt, hogyan képes elpusztítani őket.

Bookazine Plusz sorozatunk legújabb kötete, A vámpírok története a vámpír hiedelmek nevezetes gyökereit tárja fel, és megvizsgálja a világszerte élő tradíciókat, a vérivó romániai vámpírokról szóló rémisztő meséktől a filippínó lényig, aki meg nem született gyerekekről lakmározik. Az olvasó találkozhat „valódi” vámpírokkal, mint például Karóbahúzó Vlad vagy Báthory Erzsébet, és megismerheti a 19. századi új-angliai vámpírpánik eseteit, valamint a 20. századi gyilkosokat is.

A magazin és a könyv előnyeit ötvöző bookazine kiadványból arra is választ kaphatunk, hogy a tömegkultúra vérszívói miben különböznek a folklór vámpírjaitól. Ezekbe és még sok egyéb érdekességbe is „belemélyesztheti” fogait az olvasó – ha elég bátor hozzá.

7