mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

A híroldalak élmezőnyét közelíti az EgészségKalauz.hu

Évi és havi bontásban is ez az egészségtematikus portál produkálta a legnagyobb növekedést

Közérthető és megbízható egészségügyi híreivel április elejére a legolvasottabb hírszájtok mezőnyébe jutott a EgészségKalauz.hu. A tematikus portál folyamatos forgalomnövekedést mutat az elmúlt egy évben és mára rendszeresen produkál olyan rekord látogatottságú napokat, amelyek egy szintre emelik a TOP10 híroldallal, a legjobban teljesítő női oldalakkal, vagy éppen a legkedveltebb időjárás szájtokkal.

Az egészségügyi online portálok médiaszegmensének évek óta stabil harmadik szereplője az EgészségKalauz.hu. Azonban az elmúlt egy évben olyan számottevő forgalomnövekedést tudott produkálni az oldal, amellyel minimálisra csökkentette elmaradását vezető versenytársaihoz, a Webbeteg.hu-hoz és a Házipatika.com-hoz képest.

Az idei év első 14 hetének hírei rendszeresen hoztak rekord kiugrásokat az EgészségKalauz.hu látogatottságában: április 7-én például több mint 405 ezres napi RU számával a hazai híroldalak összesített ranglistájának 12. helyére ugrott fel, ezzel közvetlenül az nlc.hu, az időkép.hu és a 444.hu után teljesített, messze lekörözve a versenytársakat.

Nézzük a teljesítményt a számok nyelvén!

  • 2020 azonos időszakához viszonyítva 2021 első negyedévére +400 százalékkal közel ötszeresére nőtt a portál direkt forgalma;
  • az organikus keresésből érkező látogatók száma 42%-kal emelkedett;
  • átlagos havi látogatottsága 32 százalékkal bővült, jelenleg 1.820.088 RU;
  • a napi átlagos látogatószám pedig 79 százalékkal magasabb, mint a tavalyi érték.

 

 

„Az elmúlt egy évben a pandémia miatt nemcsak a hírzaj duzzadt nagyra, hanem az egészségügyi hírek fogyasztása is. Azt látjuk, hogy rendkívüli módon megnőtt az olvasók igénye a közérthető, hiánypótló, azonnali válaszokat és megoldásokat felvázoló cikkekre, különösen a koronavírus és a vakcináció témájában. Ez természetesen felénk is nagyobb keresletet, egyúttal még nagyobb elvárást is támaszt a minőségi és szinte prompt tartalomkészítés iránt. Már nem a korábbi egészségügyi szájtokkal versenyzünk, hanem rangos hírportálokkal” – vallja Simon Izabella, az EgészségKalauz.hu főszerkesztője.

A forgalom zömét természetesen az EgészségKalauz.hu-n is a Covid-hírek generálják, de a hagyományos életmód témák is rendre ott szerepelnek a Google News és Discovery preferált tartalmai között, így az immunerősítés lehetőségeiről vagy a darázscsípés kezeléséről szóló cikkek éppúgy érdekesek járvány alatt is az olvasóknak, ahogyan a daganatos megbetegedések, a vérnyomás-problémák vagy a szezonális diétás-fogyókúrás tartalmak.

 

7