mail tel facebook linkedin docs monitor mouse plus chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up chevron-with-circle-down chevron-with-circle-left chevron-with-circle-right chevron-with-circle-up minus plus2 arrow-circle-down

A Blikk fotóriporterének alkotásával is találkozhatnak a 38.Magyar Sajtófotó Kiállítás vendégei

Zsolnai Péter fotója november 15-ig tekinthető meg a Capa Központban

Zsolnai Péter, a Blikk fotóriporterének Vonulás című képe is bekerült az ország egyik legrangosabb sajtófotótárlata, a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás alkotásai közé, amely november 15-ig tekinthető meg a Capa Központban. A piacvezető hazai napilap fotóriportereinek képei nem először szerepelnek a legjobb sajtófotók között: kollégáink 2019-ben is komoly sikereket arattak a Sajtófotó Kiállításon.

A Magyar Sajtófotó Kiállítás közel négy évtizede a legjobb alkalom a közös emlékezésre. A fotóriporterek munkáin keresztül újra láthatjuk, felidézhetjük az előző esztendő legfontosabb politikai megmozdulásait, szomorú és vidám történéseit. Visszaidézhetjük a legemlékezetesebb kulturális rendezvényeket és újra átélhetjük az elmúlt év kiemelkedő sporteseményeit.

Vonulás – Kispesti Honvéd szurkolók vonulnak a Magyar Kupa döntőjére.

Zsolnai Péter, a Blikk fotóriportere utóbbiak hangulatát örökítette meg, amikor lencsevégre kapta a Magyar Kupa döntőjének helyszíne felé menetelő Honvéd szurkolók önfeledt vonulását.

A Blikk fotóriportere így emlékszik vissza a kép készítésének körülményeire: „A Magyar Kupa döntő mindig nagy jelentőséggel bír a hazai futball világában. 2019-ben a budapesti Honvéd és székesfehérvári Vidi küzdött meg a trófeáért. A meccs előtt a Honvéd szurkolói a Bálnától a Groupama Arénáig vonultak. Mindig nagyon látványos amikor egy csapat szurkolói összeállnak, és végigvonulnak az utcán az egyesület zászlóit lobogtatva, rigmusokat, dalokat énekelve. Ennek elkerülhetetlen része a sör, a levegőbe emelt kéz és a füstbombák. Számomra ezek voltak a leglátványosabbak amikor a nagy melegben, hol futva, hol sétálva követtem a tömeget.”

Örömkönnyek – Nathalie Moellhausen örömében sír, miután megnyerte a budapesti vívó világkupa párbajtőr döntőjét.

Zsolnai Péter alkotásaival azonban nem csak a kiállítótérben találkozhatnak az érdeklődők: kollégánk további két képe a 38. Magyar Sajtófotó Kiállítás Az év fotói évkönyvébe is bekerült. A Blikk fotóriportereinek képei nem először szerepelnek a legjobb hazai sajtófotók között. Kollégáink 2019-ben is komoly sikereket arattak a 37. Magyar Sajtófotó Kiállításon, ahol Varga Imre és Koncz Márton fotóit is kiállították. A tavalyi tárlat megnyitóját a Blikk.hu egy fényképes beszámolóban dolgozta fel.

7